Popradčan obvinený z ublíženia na zdraví a výtržníctva. Mimoriadne nasadenie väčšieho počtu síl a prostriedkov. Krádež 50 m3 dreva

08.01.2014 Poprad

Popradčan obvinený z ublíženia na zdraví a výtržníctva
Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade vzniesol obvinenie 33 ročnému Popradčanovi za zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu a prečin výtržníctva.
Obvinený muž mal dňa 04.01.2014 v čase okolo 04:00 hodiny v jednom z popradských barov pri barovom pulte bodnúť 30 ročného muža z Pardubíc –Česká republika. K incidentu došlo po predošlej hádke medzi mužmi, v bare bolo v tom čase asi 30 hostí. Útočník zasiahol poškodeného do oblasti tváre a krku, pričom mu spôsobil bodnú ranu. Toto zranenie si vyžiada predpokladanú dobou liečenia 1 až 2 týždne. Obvinený je stíhaný na slobode.

Mimoriadne nasadenie väčšieho počtu síl a prostriedkov:
Na zabezpečenie nerušeného priebehu hokejového stretnutia extraligy sa včera /07.01.2014/ konala preventívno-bezpečnostná akcia.
Športové podujatie sa odohralo na Zimnom štadióne Poprade. Tento zápas bol z hľadiska možnosti narušenia verejného poriadku a zhoršenia bezpečnostnej situácie označený ako rizikový. Do výkonu bolo zapojených celkom 36 policajtov Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade a 8 policajtov Mestskej polície Poprad. Na uvedenom hokejovom stretnutí sa zúčastnilo asi 1.800 návštevníkov. Počas celého športového podujatia nedošlo k použitiu donucovacích prostriedkov, nedošlo k zraneniu osôb ani ku škodám na majetku.

Krádež 50 m3 dreva
Lesník z Kežmarku oznámil včera /07.01.2014/ na Obvodné oddelenie Policajného zboru Podolínec, krádež dreva z lesného porastu v katastrálnom území obce Lomnička, okr. Stará Ľubovňa.
Ku krádeži dreva došlo v dobe od 15.12.2013 do 07.01.2014. Doposiaľ neznámy páchateľ z lesného pozemku v katastri obce Lomnička, zrúbal drevnú hmotu druhu smrekovec a to presne 67 kusov, čo predstavuje 50 m3 . Pre Vojenské lesy a majetky SR - Podolínec, vznikla týmto konaním škoda vo výške viac ako 2.000,- Eur. Polícia začala v prípade trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región